5 steg för hur man tvättar hemfestklänningen

Vem gillar inte en bra fest? Särskilt de gudomliga äktenskapen! Problemet är hur man tvättar bröllopsklänningen efter festen. Matfläckar eller smuts på baren …

Många kvinnor hyr kläder för denna typ av evenemang , särskilt brudtärnor och brudmödrar. Men det finns fortfarande de som gillar att köpa och njuta av att se efter . Och det är där vårt tvättproblem kommer in. Vi måste vara försiktiga så att vi inte förstör klänningen.

Vanligtvis är det första alternativet tvättstugan . Men vi vet att vi kan göra detta hemma utan mycket komplikationer. Var bara medveten om instruktionerna på etiketten . För detta måste vi ta all den omsorg som stycket ber om.

Lämna utan att tvätta eller tänka! Lukten av svett, stänkande drycker och dofter av fett och godis kan locka till malar och ännu större fläckar. Så följ vårt genomgång och lämna din klänning ren till nästa evenemang.

Steg för steg hur man tvättar festklänningen

Kom ihåg att alltid titta på klänningsinstruktionerna innan du börjar och separera tvålen som kommer att användas. Föredra neutral eller mild tvål .

01 spec-etikett

Om plagget har många paljetter, broderier och tyll, välj en kemtvätt i tvätten för att inte attackera detaljerna . Efter dessa rekommendationer, kolla in tips vi har förberett för dig!

1. Fyll tanken med tvål och vatten

Det är inte nödvändigt att fylla hela tanken, eftersom detta bara är steget för att ta bort tjock smuts.

Om klänningen är lång kommer den säkert att ha en smutsig bar. Om smutsfläcken finns någon annanstans, doppa hela biten och gnugga den (alltid lätt) för att få det grova ut.

Om du har fläckar med en tvåltvål, gnugga klänningen överallt – försiktigt – och blötlägg några minuter.

Viktigt tips: Tvätta aldrig endast där det är smutsigt. Förutom att attrahera malar, som vi redan har sagt, är det normalt att släppa lite av färgen. Så vi måste tvätta den helt så att tonen är enhetlig.

2. Byt tvål och vatten och gnid all klänning

Byt ut vattnet, tillsätt tvål igen och gör om föregående steg om det fortfarande är mycket smutsigt i ett visst område. Om du inte redan sätter i stycket i vattnet, gnugga det försiktigt för att inte skada tygfibrerna.

Om du har foder, prova att tvätta de separata delarna . Även om de sitter fast ihop, försök att gnugga den ena och sedan den andra.

3. Tid att skölja!

Tveka inte att skölja så ofta som nödvändigtfor the rinsing process. Tanken är att vattnet kommer ut så transparent som möjligt.

4. Vrid aldrig klänningen!

För att ta bort överskottsvatten, sätt aldrig i tappmaskinen, än mindre torktumlaren! Båda processerna kommer att skada den del du har tvättats kärleksfullt.

Det rekommenderas att vika klänningen som om du förvarar den och kläm in den för att ta bort det återstående vattnet.

01 gör tvätten

5. Häng på en superren hängare och sätt den torr

Välj en bred galge som inte skadar tyget vid torkningstillfället.

It takes about 24 hours to dry . The more layers you have, the longer it will take. Be patient to store only when it is 100% dry .

01 c bred galge

Where you go! 5 easy steps for you to wash your dress at home, very carefully and carefully so as not to damage any detail of your party look .

But it’s not over! We have other tricks to complete the procedure. see:

Tips for keeping your party gown clean

Tips 1: Stryk klänningen

Det bästa sättet att stryka klänningen är att använda ångstrykjärn. Den vertikala är valet lättare , men den horisontella gör också ett bra jobb. Pass med omsorg!

namngiven design

Tips 2: Ta ännu mer hand om vita klänningar

Be very careful if the dress is white. Dissolve soap and plasticizer well to place the piece in water and make sure to rinse properly. Drying should be done in the shade and preferably at the back.

Tip 3: Store in TNT bags

When storing clothes, choose TNT bags instead of plastic bags. Plastic generates moisture and develops mold. TNT ,Å andra sidan Förhindrar delar från blekning eller ser smutsig på grund av ljus.

01b förvaringskläder

Tips 4: Ta bort bitarna då och då

Den medföljande delen skapar fukt och kanske luktar dåligt . Eftersom det inte är en daglig dräkt är det nödvändigt att ta bort det då och då för att inte forma.

Tips 5: Förvara klänningen inifrån och ut på galgen

Har du någonsin haft den överraskningen att ta bort klänningen från garderoben och den är med dragna strängar eller en annan färg än den var ? Tja, att hålla den uppochned kan förhindra dessa bakslag.

Att sätta den på galgen är ännu bättre eftersom det undviker onödiga veck i stycket. Och glöm inte att välja de med bred struktur för att undvika permanenta veck.

Vad tror du? Är du redo att få händerna smutsiga? Det är väldigt enkelt och kräver inte så mycket tid! Med nödvändig skötsel och rätt produkter kommer du att kunna tvätta din festklänning ensam tyst.

Dela genomgången med vänner och kolla in våra andra inlägg om  evangeliskt mode . Ah! Och om du letar efter en outfit för den här typen av tillfällen, har  Via Evangelica de bästa modemodellerna. Kolla in det!

klänningar via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *